اخبار

رونمایی از پلتفرم ضدپولشویی با هوش مصنوعی

سایبرپژوه اخیراً، یکی از بزرگترین شرکت های حوزه امنیت‌سایبری بنام «thetaRay» موفق به طراحی یک پلت‌فرم هوش‌مصنوعی ضدپولشویی شده است. شاخصه ممتاز این شبکه‌ی عصبی که «AML» نام دارد، در دسترس بودن در فضا های ابری خصوصی و عمومی نظیر «Azure، Google و AWS» است.

حصاری برای سرمایه‌ها

پلت فرم «AML ThetaRay» از یادگیری ماشینی برای نظارت بر معاملات مالی، آنالیز داده‌ها و هشدارهای پیش‌گیرانه استفاده می کند. تاکنون چند نسخه‌ی مختلف آن عرضه شده است که در جدیدترین این نسخه‌ها، دغدغه‌مندان امنیت سایبری در بانک‌ها و شرکت های حوزه فناوری مالی، با سرعت و دقت فوق‌العاده‌ای، میتوانند تهدید های احتمالی را تشخیص دهند. بر اساس«کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرائم سازمان یافته فراملی» که یک معاهده ی بین‌المللی با تمدید ده‌ساله است، نزدیک به ۲۰۰ کشور متعهد شده اند که نهایت تلاش خود را در جهت پیگرد افراد مرتبط با طرح های پولشویی، بکار گیرند. در این میان، بسیاری از موسسات مالی داخلی کشورها نیز، با اقدامات احتیاطی نظیر افزایش و توسعه سیستم های نظارتی دقیق، بایگانی و آنالیز دقیق داده های مربوط به هر معامله و تعریف نظام های جدید سپرده‌گذاری، تلاش می‌کنند تا امنیت فعالیت های مالی خود را بالا ببرند. مجرمان اینترنتی از طریق مخفی کردن منابع مالی یا دستکاری اطلاعات بانکی، می‌توانند خسارات سنگینی روی دست موسسات مالی و افراد بگذارند و به همین دلیل است که پلت‌فرم های هوش‌مصنوعی ضدپولشویی نظیر«AML»، ناگزیرند تا با جدیدترین توانایی های طراحی‌شده‌ی عصبی در جهان، با این بزهکاران سایبری مقابله کنند و به روز‌بودن دائمی، یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال، بحث برانگیزترین مسائل مطرح در حوزه خدمات اینترنتی است.

سرشاخ شدن با مجرمان سایبری!

پلت‌فرم های هوش‌مصنوعی ضدپولشویی در کنار دسترسی به منابع عظیم اطلاعاتی، تا حد زیادی، در محافظت از موسسات مالی مختلف، موفق عمل کرده‌اند؛ در سال های اخیر، شرکت های پیشرو در زمینه امنیت سایبری مثل «ThetaRay، Unit21، C3 و Splunk» در مقابله با جرایم اینترنتی، به موفقیت های چشمگیری دست یافته‌اند؛ محصولات عرضه شده توسط این مجموعه‌ها، مجرمان را در دو مرحله اول پولشویی، یعنی نفوذ به منابع اطلاعاتی و استخراج آن‌ها از منابع، حسابی به دردسر انداخته‌اند و همین مسئله، موجب افزایش محبوبیت این سیستم های عصبی در بین موسسات مالی و بانک‌ها شده است. همه‌گیری کرونا نیز به نوبه خود، اهمیت این شبکه‌ها را برای نهاد های سرمایه‌گذاری دوچندان کرده است؛ زیرا با مجازی شدن بیشتر فعالیت های بانکی به علت دورکاری کارمندان موسسات مالی، حجم عظیمی از فعالیت های این نهاد‌ها، جنبه مجازی یافته است و مجرمان هم به دنبال سرمایه های مردمی و سازمانی، خود را برای دستبرد های مجازی آماده کرده اند! از این رو، پلت‌فرم هایی مثل «AML»، ناگزیرند برای عملکرد مناسب علیه جرایم سایبری مستقل و سازمان‌یافته نظیر «پولشویی و تامین مالی تروریسم» دائما خود را به بهترین راه‌حل های مقابله روز دنیا، مجهز کنند.

منبع
venturebeat

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا