پایان شغلی به نام رانندگی
معرفی ۱۰ شرکت پیشگام در توسعه اتومبیلهای بدون راننده
سایبرپژوه– آینده به وضوح به سمت اتومبیلهای خودمختار (بدون راننده) پیش میرود و نه تنها سازندگان اتومبیل، بلکه، سرمایهداران، استارتاپها و شرکتهای مشهور و پیشرو در عرصه فناوری نیز تیم تحقیق و توسعهی خود را در این زمینه فعال کردهاند. تحقیقات نشان داده است که بازار اتومبیلهای بدون راننده از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۶ رشد چشمگیری خواهد داشت و به درآمد ۵۵۶.۶۷ میلیارد دلاری خواهد رسید.
در این گزارش ما به معرفی ۱۰ شرکت پیشگام در فناوری که به توسعه اتومبیلهای بدون راننده کمک میکنند، میپردازیم.
-
اینتل (Intel)
این تراشهساز برجسته به دو شرکت Mobileye و Waymo پیوست تا به تقویت قدرت محاسباتیای که اتوماسیون یک ماشین بدون راننده نیاز است، کمک کند. اینتل در سال ۲۰۱۶ گروه رانندگی خودکار را ایجاد کرد و ۲۵۰ میلیون دلار در بخش فناوری خودکار سرمایهگذاران، سرمایهگذاری کرد. علاوه بر این، در سال ۲۰۱۷، اینتل ۱۵.۳ میلیارد دلار برای تقویت Mobileye سرمایهگذاری کرد.
-
اپل (Apple)
در اوایل سال ۲۰۱۸، این شرکت فناوری چندملیتی، ۲۷ اتومبیل بدون راننده را با همکاری گروه خودروهای کالیفرنیا ثبت کرد و اکنون، دارای ۶۶ مینیبوس بدون راننده هستند که در جادههای کالیفرنیا در حال کارند. در جولای سال ۲۰۱۸، شرکت اپل، این غول فناوری، حق ثبت اختراع برای افزودن ویژگیهای شخصیسازی به وسایل نقلیهی بدون راننده را دریافت کرد.
-
سیسکو (Cisco)
یکی از رهبران جهان در زمینه فناوری اطلاعات و شبکه، سیسکو، در حال جمعآوری دادهها و تجزیه تحلیل آنها در صنعت خودروی بدون راننده است. در جشنواره نوآوری جهانی (CES)سال ۲۰۱۸، سیسکو همکاری خود را با شرکت اتومبیلسازی هیوندا اعلام کرد تا به بهروزرسانیها کمک کند. پیش از این، سیسکو با اداره حمل و نقل ایالت میشیگان در زمینه ابتکار عمل رانندگی در پروژهای به نام «راههای ارتباطی سیسکو» همکاری کرده بود.
-
آمازون (Amazon)
در طی این سالها، آمازون میلیاردها دلار صرف اختراع بهترین هواپیماهای بدون سرنشین با نام Prime Air کرده است. در سال ۲۰۱۶، آمازون حق ثبت اختراع سیستمی برای حرکت اتومبیلهای بدون راننده در جادهها را دریافت کرد. همچنین از دپارتمان وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا مجوزی دریافت کرد که در اوایل سال ۲۰۱۷، آزمایش خودروهای بدون رانندهی خود را در جاده آغاز کند. در جشنواره نوآوری جهانی سال ۲۰۱۸، این شرکت همکاری خود را با شرکت تویوتا در جهت توسعه اتومبیلهای بدون راننده اعلام کرد.
-
بوش (Bosch)
این شرکت چندملیتی پیشرو در زمینه مهندسی و الکترونیک، در سال ۲۰۱۷، به همکاری با شرکت مرسدس در زمینه گسترش سطح ۴ (اتوماسیون بالا) و سطح ۵ (اتوماسیون کامل) اتومبیلها پرداخت. تیم مهندسی شرکت بوش در تلاشند تا الگوریتمهای اصلی و مولفههای نرمافزاری را به گونهای توسعه دهند که عمدتا بر سه مولفهی ادراک، بومیسازی و برنامهریزی متمرکز باشد تا فیزیک سنسورها و فعالسازی مکانیکی وسیلهی نقلیه با ربات موجود در چرخها هماهنگ شود و شکاف موجود بین آنها برطرف شود.
-
هوآوی (Huawei)
شرکت هوآوی، پیشرو در زمینه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و دستگاههای هوشمند، در سال گذشته به آزمایش اتومبیل بدون رانندهی پورش پانامارا که مجهز به فناوری گوشی همراه Mate 10 Pro بود، پرداخت. از این تلفن همراه برای کنترل رانندگی این اتومبیل در کنگره جهانی موبایل استفاده شد. همچنین، این شرکت با پیوستن به شرکت آئودی تلاش میکند تا فناوری سطح ۴ خودروهای بدون رانندهای که در چین به فروش میروند را توسعه دهد. سلولار تکنولوژی یکی از جدیدترین نوآوریهای این شرکت میباشد که در کنگره جهانی موبایل سال ۲۰۱۷، به عنوان همکاری با ودافون (Vodafone) اعلام شد.
-
انویدیا (Nvidia)
انویدیا یک بستر محاسباتی برای وسایل نقلیهی بدون راننده است که به عنوان مرکز تصمیمگیری آنها فعالیت میکند. در جشنواره نوآوری جهانی سال ۲۰۱۶، انویدیا از Drive PX2 پردهبرداری کرد که پلتفرمی است که براساس یادگیری عمیق، دید رایانهای و حسگرها طراحی شده است و در ماشینهای بدون راننده به کار برده میشود. علاوه بر این، این شرکت به شرکت بایدو و تسلا و کمی بعد، بوش و تویوتا پیوست تا به توسعه خودروهای بدون راننده کمک کند. همچنین، با شرکت پاکار که یک شرکت تولیدکنندهی کامیون در حوزه کامیونهای بدون راننده است، همکاری کرده است.
-
اوبر (Uber)
در سال ۲۰۱۶، اوبر طرح اتو (Otto)، کامیون بدون رانندهای که طراحی شده بود تا به صورت اتومات مواد اولیه را جا به جا کند، ارائه کرد ولی این طرح با شکست مواجه شد. در طی این سالها، اوبر با بحث و گفت و گوهای زیادی در رابطه با موضوع اتومبیل بدون راننده مواجه شد. اخیرا، دارا خسرو شاهی، مدیر ارشد اجرایی، طرحی با موضوعیت همکاری مشترک با شرکت تویوتا در زمینه توسعه خودروهای بدون راننده را اعلام کرده است.
-
سامسونگ (Samsung)
در سال ۲۰۱۷، سامسونگ تایید آزمایش خودروهای بدون رانندهی خود را در جادهی کره جنوبی دریافت کرد. این خودروها به دوربین و سنسورهای خوبی مجهز هستند و بر اساس طراحی شرکت هیوندا ساخته شدهاند. در جشنواره نوآوری جهانی سال ۲۰۱۸، این شرکت از پلتفرم جدیدی با نام Drvline پردهبرداری کرد که برای استفاده در ساخت خودروهای سفارشی بدون راننده، طراحی شدهاند.
-
مایکروسافت (Microsoft)
این غول فناوری نه تنها در زمینه توسعه اتومبیلهای بدون راننده فعالیت میکند، بلکه سرویسهای ابری با نام Microsoft Azure را به شرکتهایی که در زمینه توسعه این نوع خودروها فعال هستند، ارائه میدهد. در سال ۲۰۱۵، شرکت مایکروسافت با شرکت Volvo همکاری کرد تا تیم تحقیق و توسعهی وسایل نقلیهی بدون راننده بهتر شود. علاوه بر این، در سال ۲۰۱۶، با هدف حمایت از تحقیقات در زمینههای مختلف مثل AI، AV و رباتیک، با شرکت تویوتا همکاری کرد