مزاحمت مجازی؛ تفریحی که به زندان خواهد کشید
جزای نقدی و حبس، در انتظار مزاحمان مجازی
سایبرپژوه– سرهنگ امین یادگارنژاد رئیس پلیس فتا استان کرمان در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی مراجعه خانمی ۲۳ ساله با در دست داشتن مرجوعه قضایی مبنی بر مزاحمت اینترنتی توسط شخص ناشناسی در شبکه اجتماعی واتساپ، موجب برهم زدن آرامش وی شده است، پروندهای تشکیل و در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
یادگارنژاد ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا با به کارگیری روشهای فنی و شگردهای تخصصی، متهم را شناسایی و در یک اقدام غافلگیرانه دستگیر کردند.
وی گفت: متهم دستگیرشده که جوانی ۲۵ ساله بود در بررسیهای فنی و با مشاهده مدارک متهم ابتدا هرگونه جرم و ایجاد مزاحمتی را انکار می کرد اما پس از مواجهه با مستندات لب به سخن گشود و انگیزهاش از این اقدام تفریح و سرگرمی عنوان کرد.
رئیس پلیس فتا استان کرمان افزود: هرگونه ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در فضای مجازی جرم بوده و برابر قانون برخورد میشود. به گونهای که فصل پنجم قانون جرائم رایانهای به موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب پرداخته است.
سرهنگ یادگارنژاد بر اساس ماده ۱۶ قانون جرائم رایانهای عنوان کرد : هرکس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد
این مقام مسئول خاطرنشان کرد : سایت پلیس فتا به آدرس الکترونیکی www.cyberpolice.ir آماده دریافت گزارشهای مردمی بوده و همچنین کاربران گرامی میتوانند آخرین اخبار حوادث و رویدادهای سایبری را از این سایت دریافت کنند و شماره تماس ۲۴۶۰۳ ۲۱۸ ۰۳۴ به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر استان است.