نسخه اولیه سند راهبری اینترنت اشیاء تدوین شد
نسخه اولیه سند راهبری اینترنت اشیا (IoT ) توسط معاونت راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تدوین و به زودی ارائه می شود.
سایبرپژوه– سیدبابک ابراهیمی معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری گفت: وجود یک نهاد هماهنگکننده و هدایتگر به عنوان مسئول سیاستگذار و مقرراتگذار در حوزه اینترنت اشیاء (IoT) برای جهتدهی و هماهنگسازی تمامی فعالان در این حوزه، پیشبینی، برنامهریزی و سرمایهگذاری در مورد نیازهای شبکه و اتصالات IoT، نظارت بر زیرساخت دیجیتال و تکمیل قوانین موجود از موضوعاتی است که در الزامات حاکم بر اینترنت اشیاء باید به آن توجه کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسأله امنیت، حریم خصوصی و محرمانگی در اینترنت اشیاء و همچنین دادههای بسیار زیادی که در این شبکه جمع میشود، اهمیت بالایی دارد. در این زمینه دو موضوع تدوین سیاستهای کلی حفظ امنیت و محرمانگی در تمام ابعاد و تعیین استانداردهای لازم در حوزه IoT برای نهادهای مسئول و رگولاتوریها اولویت دارد.
الزامات اختصاصی اینترنت اشیاء
ابراهیمی افزود: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره الزامات اختصاصی اینترنت اشیاء، کلان دادههای تجمیع شده از کاربران مانند دارایی ملی تلقی شده و مشمول الزامات حمایت از دادهها میشوند. بر همین اساس استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه امنیت ارتباطات و ورود سریعتر به موضوع تامین امنیت و سیاستگذاریهای مربوط به آن ضروری است.
وی با اشاره به اینکه موضوع IoT در حال مطالعه و توسعه و زمینههای فنی آن در حال تکمیل است، گفت: راهبردهای این حوزه نیازمند بازنگری و تکمیل بوده و تدوین برخی از دستورالعملهای جزییتر در آینده و پس از شکلگیری کاملتر IoT قابل انجام است و با توجه به تغییر و تکمیل مستمر فناوریهای مرتبط با این حوزه، نیاز به بازنگری و به روز رسانی مقررات به طور مداوم وجود دارد.
معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری، مجوزدهی و مدیریت طیف فرکانسی، سوئیچینگ و رومینگ، امنیت و محرمانگی، رقابت، (IP) و نامبرینگ را از مهمترین موضوعات در سیاستگذاری و تدوین مقررات حوزه IoT عنوان کرد و گفت: در حوزه اینترنت اشیا باید بیشتر بر سیاستگذاری کلان، تامین مالی، ارائه یک سیاست مشخص در مدیریت طیف فرکانسی و نیازمندی به زیرساختها تمرکز کرد.
وی با اشاره به اینکه باید یک استراتژی IoT بسیار انعطاف پذیر که بتواند به سرعت با شرایط جدید سازگار شود، به تدوین برسد تصریح کرد: امروزه مدیریت نوآوری مهمتر از همیشه است و یک فرآیند نوآورانه باید طراحی شود تا از طریق مراحل تولید ایده، توسعه کسب و کار، اولویت بندی، اثبات مفهوم و پیادهسازی اجرا شود. در این راستا معاونت راهبردی رگولاتوری پس از مطالعه و بررسی سندهای راهبردی توسعه IoT در کشورهای مختلف جهان و تطبیق آن با شرایط و اقتضائات اقتصادی و فنی کشور، به زودی نسخه اولیه سند راهبری IoT در کشور را ارائه میکند.