Arm از یک پردازشگر تصویر برای ارتقای سیستم خودران رونمایی کرد
کمپانیArm طرحی را برای پردازشگر سیگنال تصویر خودرو معرفی کرده است تا فناوریهای کمک راننده و خودرانی را توسعه و ارتقا دهد. فناوری ADAS یا سیستم کمکرانندهی پیشرفته، از ویژگی خودروهای پیشرفته به قابلیتی تبدیل شده است که مصرفکنندگان اکنون انتظار دارند به عنوان استاندارد در تمام خودروهای جدید لحاظ شود؛ زیرا این سیستم ها به ایمنی بیشتر راننده کمک میکنند
رانندگان به طور فزاینده ای به برنامه های ADAS مانند اجتناب از برخورد، هشدار خروج از خط و ترمز اضطراری خودکار وابسته و وسایل نقلیه نیز به طور فزاینده ای برای فعال کردن بسیاری از این ویژگی ها، به دوربین های قرار گرفته در اطراف خودرو متکی هستند.
بر اساس گزارش اخیر سایت Strategy Analytics، انتظار میرود ارزش بازار دوربینهای خودرو، از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به بیش از ۱۹ درصد افزایش یابد و آن را به مهمترین نوع سنسور در ارائه دادههای مورد نیاز به خودرو برای تصمیمگیری درباره محیط اطرافش، تبدیل کند. طبق گفتهی شرکت Arm با افزایش تعداد و پیچیدگی دوربینهای خودرو، قدرت محاسباتی مورد نیاز برای تبدیل دادههای تصویر به صورت کارآمد، ایمن و با توان بالا به خروجیهایی که نیازهای مختلف بینایی ماشین و انسان را برآورده میکنند، افزایش مییابد.
برای فعال کردن قابلیتهای جدید در ADAS و رانندگی خودکار، این صنعت به رویکرد جدیدی برای پردازش تصویر نیاز دارد و در همین راستا، Arm به پردازشگر تصویر جدیدی به نام Mali-C78AE یا ISP پرداختهاست. ADAS از چندین دوربین برای فعال کردن انواع برنامه های بینایی انسان و ماشین استفاده می کند؛ به عنوان مثال، سیستمهای نمای فراگیر از دادههای دوربینهای اطراف خودرو برای نمایش بصری اطلاعات به راننده استفاده میکنند تا به آنها در تصمیمگیری در هنگام پارک کمک کنند، از سوی دیگر، کروز کنترل تطبیقی (نوعی سامانه بازدارنده سرعت برای خودروهای جادهای است که سرعت خودرو را برای دستیابی به فاصله ایمنی با خودروهای جلویی به صورت خودکار تنظیم میکند)، مستقیماً از دادههای دوربین برای تفسیر محیط و تصمیمگیری مستقل از راننده در مورد کنترل خودرو،؛ مانند اعمال گاز یا ترمز استفاده میکند. Mali-C78AE به طور خاص برای پرداختن و رسیدگی به برنامههای ایمنی بینایی انسان و ماشین طراحی شده است و قادر است داده ها را از حداکثر چهار دوربین واقعی یا ۱۶ دوربین مجازی پردازش کند. درواقع، Mali-C78AE از ابتدا با مکانیزمهای ایمنی سختافزار و ویژگیهای نرمافزار تشخیصی، توسعه دادهشده که طراحان سیستمهای خودران را قادر میسازد تا الزامات ایمنی و استانداردها را برآورده کنند.
Mali-C78AE با هدف جلوگیری یا تشخیص عیوب در یک فریم دوربین که ممکن است منجر به پردازش نادرست دادههای فریم شود، دارای بیش از ۳۸۰ مدار تشخیص عیب و خودآزمایی مداوم است که می تواند عیوب حسگر و سخت افزار دوربین های متصل را تشخیص دهد.
در سیستمهای کمکرانندهی خودکار، اخذ تصمیم به موقع و سریع، حائز اهمیت است؛ برای اینکه رانندگان و ماشینها بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند، دوربینهای ADAS باید مرتبطترین اطلاعات ممکن را از هر فریم جمعآوری کنند. Mali-C78AE از فناوری کاهش نویز پیشرفته و مدیریت دامنه پویا استفاده میکند تا با تنظیم نواحی بیش از حد تاریک یا روشن یک قاب، اطمینان حاصل کند که هر فریم شفاف است و به درستی در معرض دید قرار میگیرد.
منبع: venturebeat.com